Πλήρεις υποχρεώσεων είναι για την κυβέρνηση οι μέρες που έρχονται, με το δρόμο να είναι εξαιρετικά δύσκολος και ανηφορικός.
Διαπίστωση, που υπήρξε κοινός τόπος και στη διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, κυρίαρχο στοιχείο της οποίας ήταν η αμηχανία από την εφαρμοζόμενη μνημονιακή πολιτική.
Η ψήφιση του νέου πακέτου με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση του 1δις ευρώ, αλλά και η Σύνοδος Κορυφής την Πέμπτη για το προσφυγικό,πάντως, είναι τα δυο βασικά θέματα που θα βρεθούν αυτή τη βδομάδα σε "πρώτο πλάνο".
Για τις 11 σήμερα το πρωί, έχει προγραμματιστεί στη Βουλή η καθιερωμένη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, για τον προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου. Ωστόσο, αβέβαιο παραμένει αν ο Αλέξης Τσίπρας θα καταφέρει τελικά να πάει, καθώς το τελευταίο εικοσιτετράωρο ταλαιπωρείται από ισχυρούς πόνους στη μέση. Κατά τα λοιπά, ενόψει της αυριανής ψηφοφορίας, κυβερνητικές πηγές εκφράζουν αισιοδοξία και διαβεβαιώνουν ότι δεν τίθεται θέμα ενδεχόμενης διαφοροποίησης βουλευτών. "Θα πάμε ομαλά, δεν έχουμε καμία ανησυχία", λένε χαρακτηριστικά στο iefimerida.gr .
Συνεχίζει τις ζυμώσεις με βουλευτές
Με το "βλέμμα" όμως στις συμπληγάδες του Ιανουαρίου, που δεν είναι άλλες από το ασφαλιστικό και τη φορολόγηση των αγροτών, το Μέγαρο Μαξίμου κάνει τα πάντα για να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα της πλειοψηφίας.
Έτσι, στις 5 το απόγευμα, θα περάσουν το κατώφλι του Μαξίμου οι βουλευτές των νομών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ ασφαλείς πληροφορίες θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα, να καταγράφει ένα προς ένα τα… παράπονα των βουλευτών με σκοπό να τα μεταφέρει στους αρμόδιους υπουργούς.
Σαφής στόχος της ηγεσίας, είναι ο κ. Τσίπρας να αφουγκραστεί τους βουλευτές του, «μπετονάροντας» την Κοινοβουλευτική Ομάδα η οποία προφανώς και θα περάσει από μια ακόμα δοκιμασία -στις πιο… επικίνδυνες ψηφοφορίες- που θα ακολουθήσουν με το νέο χρόνο.
Η… πίεση φέρνει «παράλληλο πρόγραμμα»
Θέμα ωρών τέλος είναι η κατάθεση του νομοσχεδίου, για την σταδιακή υλοποίηση του "παράλληλου προγράμματος" -πιθανόν και σήμερα. Οι διατάξεις του θα περιλαμβάνουν παρεμβάσεις για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ενώ επιχειρείται μια πρώτη αντιμετώπιση προβλημάτων στην παιδεία (π.χ. ενισχυτική διδασκαλία) και στην υγεία (νοσοκομεία). Τέλος, θα περιλαμβάνει παράταση του προγράμματος ανθρωπιστικής κρίσης προκειμένου να εφαρμοστεί και το 2016 και ρυθμίσεις για προνοιακά επιδόματα.
Πηγή: iefimerida.gr
Blogger Comment
Facebook Comment