Γκουστάβο, με λένε… Μάκη!














Ως εκτελεστής που δίνει -άμα λάχει- μεγάλες νίκες «συστήθηκε» στον Πογιέτ ο Κρισάντους! Χάρη σε γκολ του «Μάκη» ο Ουρουγουανός είδε απ’ την Αθήνα την ΑΕΚ να φεύγει με μάγκικο διπλό απ’ την Ξάνθη (1-0)

Μια ομάδα που διαθέτει και καρδιά -πέρα από ικανότητες- διαπίστωσε ότι πρόκειται ν’ αναλάβει ο Γκουστάβο Πογιέτ.

Λίγο μετά την άφιξη του Ουρουγουανού στην Αθήνα κι ενώ ο ίδιος παρακολουθούσε το ματς, η ΑΕΚ έφυγε με σημαντικό διπλό από την Ξάνθη (1-0).

Ένα γκολ του Κρισάντους (51’) ήταν αρκετό για την «Ένωση», που προστάτευσε αποτελεσματικά (χάρη και στον Μπαρόχα) το σκορ και ξεκίνησε με διπλό-πρόκριση τις υποχρεώσεις της στο Κύπελλο.

Μοναδικό μελανό σημάδι για τους «κιτρινόμαυρους» ο τραυματισμός του Σιμόες και η αγωνία πλέον για το αν θα προλάβει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Πώς έπαιξε

Τρεις αλλαγές -όλες αναγκαστικές- έκανε ο Στέλιος Μανωλάς στην ενδεκάδα της ΑΕΚ. Απόντος του τιμωρημένου Μάνταλου, του τραυματία Αραβίδη και του Ντίντακ (που ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις στο πόδι), ο υπηρεσιακός τεχνικός της «Ένωσης» επανέφερε στο αρχικό σχήμα τους Μπουονανότε, Κρισάντους και Σοϊλέδη. Έτσι, το 4-2-3-1 διαμορφώθηκε ως εξής:

Το ματς

Ξέροντας ότι τους παρακολουθεί ο άνθρωπος που πιθανότατα θα είναι ο νέος προπονητής, οι παίκτες της ΑΕΚ είχαν ένα έξτρα κίνητρο στην Ξάνθη. Ανεξάρτητα όμως από το αν έρθει ο Πογιέτ κι από το πλάνο που θα παρουσιάσει, οι «κιτρινόμαυροι» είχαν άλλο πλάνο ν’ ακολουθήσουν σήμερα: Να φύγουν αλώβητοι από την Ξάνθη. Κι έστω κι αν η εικόνα τους δεν ήταν ακριβώς ελκυστική, εξυπηρετούσε αυτό τον σκοπό.

Σταδιακά οι παίκτες του Μανωλά επέβαλαν τον ρυθμό τους κι έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους. Προσπάθησαν να πιέσουν ψηλά και να κυκλοφορήσουν σωστά την μπάλα. Ψάχνοντας λοιπόν ορθολογικά -αλλά και χωρίς ρίσκο- ένα γκολ, το πλησίασαν σε δυο περιπτώσεις (με κεφαλιά του Σοϊλέδη που αποκρούστηκε στη γραμμή κι άλλη μια του Βάργκας που έφυγε έξω). Περιόρισαν, δε, τους κινδύνους από την Ξάνθη σ’ ένα σουτ του Ράνου που κόντραρε σωτήρια ο Κολοβέτσιος.

Κάπως έτσι, η ΑΕΚ ήλεγχε το ματς. Και δημιουργούσε τις προϋποθέσεις ώστε με μια καλή ευκαιρία που θα της παρουσιαζόταν, να το πάρει. Έστω λοιπόν κι από ένα κόρνερ (του άφαντου κατά τ’ άλλα Μπουονανότε) της παρουσιάστηκε. Με τον Κρισάντους να βρίσκεται εκεί που έπρεπε για να εκμεταλλευτεί την αναμπουμπούλα και να εκτελέσει με… ασυνήθιστη για τον ίδιο αποτελεσματικότητα.

Αυτό ήταν. Εκτός από προβάδισμα, η «Ένωση» είχε πάρει πια και ψυχολογία. Θα μπορούσε, δε, να πάρει και πρόωρα το παιχνίδι αν ο Τσέναμο δεν δήλωνε παρών σε σουτ του (εξαιρετικού) Μπαρμπόσα ή αν ο Κρισάντους τον πλάσαρε καλύτερα σε τετ-α-τετ. Αφού λοιπόν δεν το καθάρισε, ο Μανωλάς είπε να «κλειδώσει» το ματς (περνώντας τον Κορδέρο). Μπορεί λοιπόν να πέρασε διαστήματα πίεσης και να χρειάστηκε μεγάλη απόκρουση του Μπαρόχα (σε κεφαλιά του Ερέα), αλλά η ΑΕΚ απέδρασε εν τέλει με το διπλό-ντόπα ενόψει και του ντέρμπι στη Λεωφόρο.

Οι συνθέσεις των ομάδων

SKODA ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Τσενάμο, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Καρυπίδης (65’ Φλίσκας), Φάρκας, Βασιλακάκης (21’ λ.τ. Ντα Σίλβα), Παπαστεριανός, Ερέα, Ντιμιτρόφ, Σολτάνι (56’ Νιέτο), Ράνος

Στον πάγκο έμειναν οι: Ζαρόπουλος, Φασίδης, Ορφανίδης, Γκόμες

ΑΕΚ (Στέλιος Μανωλάς): Μπαρόχα, Σοϊλέδης, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Γκάλο, Σιμόες, Γιόχανσον, Μπαρμπόσα, Μπουονανότε (64’ Κορδέρο), Βάργκας (79’ Πλατέλλας), Κρισάντους

Στον πάγκο έμειναν οι: Βούρας, Άρθο, Τζανετόπουλος, Γαλανόπουλος, Βλαχομήτρος

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δελφάκης (Αρκαδίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Αναστασόπουλος (Αρκαδίας), Χουσκόγλου (Θράκης)

ΓΗΠΕΔΟ: Πηγάδια

Share on Google Plus

ΤΟ ΕΜΑΘΕΣ... Unknown

ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-MEDIA-SOCIALMEDIA-SHOWBIZ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΜΟΝΟ ΕΔΩ ΣΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ " ΤΟ ΕΜΑΘΕΣ "
    Blogger Comment
    Facebook Comment